lördag 9 mars 2013

Ulligt och gulligt

Fantastiskt snälla Fale Artut har haft en utlottning och jag var en av de lyckliga vinnarna. Helt ljuvlig ull från hennes egna värmlandsfår! Jättefin ull som jag inte kan vänta på att få börja spinna. Dessutom får jag nog låsa in den fram tills det är dags att börja för annars kommer dottern att stjäla den som gosedjur, hon gick och klappade och gosade med ullen igårkväll.

 Två bilder för att visa de fantastiska färgskiftningarna även om det röda inte riktigt kommer till sin rätt ser jag. Tyvärr är ljuset inte det bästa så här tids på året.

Nu måste jag bara bestämma mig vilken av sländorna som ska få äran att härbergera denna ljuvliga ull. Jag hade tänkt mig den turkiska, men kommer jag att kunna vänta ända tills hela hektot med vit värmlandsull (inköpt från annat ställe) är klart innan jag får börja med Fale Artuts handkardade? Alternativet är den topptyngda som just nu har en silke-någontingblandning på sig (minns inte var det var mer än silke), den är klar bortsett från att den behöver tvinnas vilket jag dock tänkt göra på en annan slända så om jag bara nystade av garnet från den här så skulle jag kunna börja när som helst. Åhhhhh, beslutsångest...

1 kommentar:

  1. Trevliga bekymmer! Jag hoppas att den värmer och "tröstar#" länge!

    SvaraRadera