måndag 9 april 2012

Skärmmössa

Inspirerad av "alla" andra sybloggar så blev jag också tvungen att sy en skärmmössa. T fick själv välja tyg (jag hade tänkt mig ett tunt bomullstyg, kanske aporna eller så) men hon var mycket bestämd på att hon skulle ha en mössa i velour. Som snäll mamma så var det inget annat att göra än att lyda.


Jag inspirerades av den tutorial som finns på hippiis blog men eftersom jag inte har något färdigt möss-mönster och datorn var upptagen medan jag sydde så blev det en del frihandsfixande också. Lärdomar till nästa mössa är att sy in hörnen på toppen lite mer (den blev för fyrkantig) och att komma ihåg att vrida den så att sömmen hamnar mitt bak istället för på sidan. Men det får jag försöka fixa när jag syr till sonen istället.


Den är sydd i randig velour från Jofotex och gul velour från Stoff och Stil. Båda tygerna var över från när jag sydde barnens uggletröjor.



Imag0305


Nackdelen med att vägra ha barnens ansikten med på bild är att mössfoton blir ganska dåliga. Musse har inte samma huvudstorlek som T och dessutom skulle han tvunget ha mössan bak-och-fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar