lördag 22 december 2012

God Jul!

2 dagar före julafton. Jag hoppas att alla får en god och avkopplande jul. Själv kommer jag att försöka ta det så lugnt som möjligt och bara göra de delar av julfixandet som känns bra. Dit hör bland annat sillinläggningar. För ögonblicket har jag tre olika sillsmaker som står och mognar i kylskåpet och under dagen skall jag göra en fjärde. Sedan kan det få bli jul.


På julklappstillverkningsfronten så har sonens tröja (som jag kommer att blogga efter jul eftersom jag glömde fota innan jag slog in den) blivit klar. Vi kan sammanfatta det som att man ska dubbelkolla så att man syr ihop rätt axlar på fram och bakstycket, annars får man sprätta...


Dotterns önskade vantar är nästan klara. Kvar är att sticka ena tummen och fästa alla trådar. Hon kanske får vantar i julklapp? Men jag hinner knappast filta till dem så vi får se om hon får dem då eller senare. Hon vet att jag håller på med dem och har provat dem ett antal gånger. Men det ser i vart fall lovande ut för mig att få påbörja en ny stickning lagom till jul. Troligen blir det ett par pulsvärmare med pärlor ifrån Lienes design. Garn och pärlor inköpta på syfestivalen i höstas.


Img_3553


Dotterns blivande vantar, vad tror ni, blir det en julklapp?


 


 

2 kommentarer:

  1. Ser jättefina ut och jag håller tummarna att de blir en julklapp.

    SvaraRadera
  2. Tack för tummhållningen, jag hann klart och vantarna är redan invigda.

    SvaraRadera